Pages

Friday, 18 April 2014

rambut

assalamualaikum, hai semua

my sweet lil angel ashiqa kan berambut panjang so, sudah menjadi my daily routine
to comb her hair and ikat tocang. rambutnya lebat tapi tidak lagi curly macam masa
dia kecik-kecik. maybe sebab rambutnya dah panjang jadi kerinting tu hilang kerana
hari-hari sikat rambut. kalau sehari saya mengelat nak sikat rambut dia alamatnya
bersedialah bersilat dengan rambut kusutnya the next day. sekarang sejak pakai
syampu rambut sunsilk warna pink yang khas untuk rambut kusut dan beserta dengan
perapi sudah kurang sikit rambut kusut dan kering. pernah tefikir nak potong rambutnya
ke paras leher tapi dibantah keras oleh arwah my MIL. selalu sangat arwah mengatakan
'kecantikkan perempuan terletak dirambut' if saya menyuarakan nak potong rambut cucu
kesayangannya. rambut anak dara saya ni sekarang sudah sampai ke paras lebih separuh
bahunya. yang budak kecik ni sejak baby lagi takut dengan orang luar, lebig-lebih lagi
orang lelaki.sampaikan kalau tengok my second brother dia akan meraung menangis
dari jauh lagi. eh, kejap baru ingat saya pernah potong rambut anak dara kesayangan
saya ni 2,3 kali dirumah. tapi tahu kan kalau potong sendiri memang taklah secantik
potong dikedai.

sejak sudah pandai tengok cerita animasi FROZEN ni everytime saya nak sikat rambutnya
akan awal-awal bagitahu 'mak harini ikat macam Elsa tau, besok baru ikat macam Anna'
kalau sapa-sapa pernah tengok cerita Frozen ni akan tahu yang watak Elsa ni ikat tocang
satu and rambutnya diletak didepan. si Anna pula ikat tocang dua. itulah anak bijak
pandai saya ni samakan dirinya sebagai Elsa dan Anna. segalanya penangan #frozen.

bila saya tanya dia sama ada dia suka Anna atau Elsa katanya dia lebih suka Elsa sebab
Elsa lagi cantik dengan baju birunya. jangan disuruh maknya cari baju macam si Elsa
sudahlah. jenuh nak naik turun kedai baju nanti. huhuhu....


wassalam