Pages

Monday, 31 March 2014

tentang frozen

assalamualaikum, hai semua

orang sudah tengok cerita CAPTAIN AMERICA 2. kita baru tengok cerita
FROZEN. takpelah dari langsung tak tengok kan???  cerita FROZEN ni
pun dapat tengok sebab anak buah My Beloved Hubby tolong download
di rumah saya ni kami hanya guna Streamyx je jadi memang lambat lah nak
download ape-ape cerita. saya selalu suruh anak buah yang stay di Shah Alam
je. di rumahnya ada Unifi so cepalah sikit nak download.
overall cerita frozen ini:
Mengisahkan  penggembaraan penuh aksi epik Puteri Anna 
bersama sahabatnya, Kristoff & seekor kuda, Sven - kuda ni lawak 
dalam proses mencari kakaknya, Puteri Elsa. Puteri Elsa di anugerah 
kuasa luar biasa dengan tangannya & telah mengunakan kuasanya
menukar seluruh negara Arrendell bertukar menjadi musim sejuk buat 
selama-lamanya secara tidak senjaga demi menjaga adiknya,
Puteri Anna. Perubahan cuaca tersebut menjadikan perjalanan
Puteri Anna & Kristoff bertambah sukar & menempuh pelbagai cabaran sehinggalah mereka bertemu dengan Olaf, orang salji yang sangat 
kelakar & ada impian untuk jemur di tengah panas.
nak tahu ending kene tengok sendiri ya. tak bestlah cerita disini.
mahami.

adik ashiqalah paling seronok tengok cerita ni. siap tanya 'nape cerita ni takde
dalam melayu?'. tapi still faham jalan ceritanya sebab siap boleh cerita 
balik kepada maknya. agaknya dalam bahasa apepun cerita kartun tidak susah
untuk memahami. kalau tak silap saya cerita ni ditayang bulan december2013
kan?? masa tu ade jugak minta My Beloved Hubby temankan tengok cerita ni
bersama anak-anak tapi ade je halangan setiap kali plan nak pergi tengok.



wassalam