Pages

Friday, 3 January 2014

puding karemel

assalamulaikum, hai semua

semalam 1.1.2014 ialah hari lahir BIL(adik bongsu hubby)
cantik kan tarikh lahir dia plus every year birthday dia
public holiday hehehe
senang pula nak ingat tarikh lahir bila  seseorang tu lahir pada
hari cuti umum
sempena hari lahir BIL, dia mintak saya buat puding karemel
saya pun x pernah-pernah buat puding karamel
puding agar-agar tu biasa lah selalu sangat buat
so, saya pun cari resepi puding karamel kat google
kebanyakkan resepi guna susu pekat, saya cari yang guna susu cair
akhirnya ambil resepi kat blog hana memories
guna resepi ni puding nya creamy n licin
mula-mula buat 1 adunan je tapi licin dibedal anak-anak lelaki saya
petang sikit buat lagi satu adunan
puas sangat buat puding ni
wassalam