Pages

Saturday, 21 May 2016

Persiapan pra raya- 2


Assalamualaikum,

Hari selasa lepas tiba-tiba my first Sil call saya tanya samaada saya free esok sebab nak pergi Nilai3. Saya kata free tu memang freelah, tapi since esok hari rabu dan anak-anak sekolah kenalah saya fikirkan dulu. Bila beritahu my beloved hubby dia pun terkejut tiba-tiba je nak pergi Nilai.
To make it short, saya dan my angel ashiqa pergi ke Nilai3. Pagi Rabu as usual my beloved hubby hantar saya dan ashiqa ke stesen komuter pelabuhan klang. Abang rashid dan abang haleem setuju pergi ke sekolah macam biasa selepas pujuk mereka time cuti sekolah nanti nak bawa ke KL untuk shopping. (Dah besar panjang pun kene pujuk juga)

Pukul 11a.m tepat saya, ashiqa my first Sil, dan my last Sil sampai di Nilai 3. Mula lah kami masuk keluar kedai kain. Memandangkan saya nak jahit langsir, saya minta pergi ke kedai jual kain langsir dulu. Kedai langsir yang kami pergi ni servis mereka memang tip-top. Jurujual pun sangat sopan menjawab soalan kami. Plus harga yang ditawarkan pun sangat murah. Saya puashati dengan jahitan langsir, part paling seronok ialah harga kain+ upah below my budget yang saya anggarkan.

Dah settle bab langsir, kami pusing lagi cari baju raya.  Di suatu kedai dapat juga kami beli baju melayu. Saya pun beli baju melayu untu kedua-dua anak lelaki saya.

Then misi mencari jubah untuk raya pertama pun bermula. Ada kedai ada warna tema baju yang saya cari tapi saiz baju saya tak ada, ada kedai tak ada warna yang dicari. Lastly dapat juga jubah saya warna kelabu. Sambil cari baju saya dapatlah borong tudung. Rambang mata tengok tudung-tudung disitu.
Alhamdulillah,  pukul 8malam kami dalam perjalan pulang. Selepas ambil anak buah saya dua orang di rumah maklong mereka di Subang, kakak ipar saya menghantar saya dan ashiqa balik.

What a tiring day. Tapi puas sangat sebab dapat beli baju, langsir, dan tudung idaman hati.

Wassalam