Pages

Monday, 7 April 2014

apam marmar

assalamualaikum, hai semua

last week kan cuti sekolah 1minggu, kali ni cuti sekolah tak terasa sangat nak bawa anak-
anak balik kampung atau jalan-jalan. yelah dengan keadaan family yang kelam-kabut
sekarang ni rasanya tak patutlah saya demand sangat dengan My Beloved Hubby nak
balik kampung kan. so, terfikir nak buatkan anak- anak saya something to eat.
anak-anak lelaki saya yang dua orang ni memang hantu kek. lebih-lebih lagi abang rashid
kalau boleh nak makan kek hari-hari.
tapi saya dah plan taknak buat kek tapi smething similar to cake. yang kelakarnya
abang rashid sampai sekarang tak tahu yang maknya buat apam marmar dan ianya
sejenis kuih. dia ingat saya buat kek kukus. hehehe....
resepi apam marmar ni saya ambil dari blog ina
saya hanya buat dua warna je. melapis pun dalam keadaan tergesa-gesa sebab dah
terlambat nak kukus.
adunan kuning

adunan merah
dah siap melapis
dah siap

gambar apam marmar yang siap dipotong entah macamman boleh
terdelete pula                                      
sedap berkrim je apam ni plus lembut. 
jom try buat apam marmar ni weekend ni.
wassalam