Pages

Monday, 3 February 2014

panggilan

assalamualaikum hai semua,

apa panggilan anak-anak uolls kepada uolls? kedua anak lelaki saya panggil
 saya mak. eh.. ade abang
rashid panggil saya dengan panggilan 'ami' pronoun as "amii". unik kan?
masa tu umur abang rashid 1tahun lebih
ada anak jiran saya lebih kurang baya anak saya. namanya Amy.
so, saya ajarlah
anak saya ni panggil nama Amy.

last-last saya pula dipanggilnya 'ami'. hehehe... adalah dalam 4,5 bulan dia panggil saya
'ami'. sampaikan my in laws kata dia panggil saya mummy.hehehe... lps tu elok-elok panggil
saya mak.

abang haleem paggil saya mak sahaja sejak kecil. lagipun anak saya seorang ni memang lambat
bercakap. tapi once dia dah mula cakap memang non-stop je bercakap.
anak dara kesayangan saya pula, sejak dah pandai main kat luar rumah dan
start sekolah ni hari-hari panggil saya dengan panggilan yang berbeza

mak, mama, mummy, ibu ikut mood dia je panggil saya. tinggal tak panggil saya
dengan panggilan bonda dan umi je. hehehe.. mesti rasa diri tua kan bila panggil
dengan panggilan bonda. anak buah hubby kadang-kadang panggil mak mereka
'mother'. budak -budak tu berumaur 15, 14 thn.
                        

wassalam