Pages

Tuesday, 18 March 2014

kudapan untuk kunyah

assalamualaikum, hai semua

minggu lepas sesaja saya ikut hubby pergi beli barang untuk kedai.
my SIL kirim untuk beli keropok roda an kacang tanah yang siap digoreng dalam
bungkusan besar. masa tu saya beli ini
:
:
:
:
:
:
:
:




kacang pedas ni sedap tau. kalau sekali start makan tak boleh stop. rangup dan pedas
memang sedap je dijadikan bahan kunyah di waktu petang.kacang bijan ni ade
dua jenis:

- kacang tanah yang digoreng dengn rempah kari
-kacang soya yang digoreng dengan rempah kari dan bijan

ingatkan kedua anak lelaki saya sahaja yang suka makan kacang ni, tak sangka
pula adik ashiqa pun terikut suka makan kacang ni. sebelum ni pernah beli kacang pedas
jenis macam ini di pasaraya Billion. tapi kacang yang belah bawah-bawah sikit dah
hancur semua. lepas kenalah beli selalu untuk dibuat stok.

wassalam.