Pages

Friday, 1 January 2016

Tudung

Assalamualaikum,

Sejak masuk tadika saya sangat harapkan anak saya ni pakai tudung ke sekolah. Tapi taknaklah paksa-paksa dia. Masa hari pertamanya lagi saya katakan 'adik pakailah tudung ke sekolah baru muka adik comel'. Iyelah budak-budak zaman sekarang ni kene psyco sikit dengan kata-kata. Dia pun OK je nak pakai tudung.

Actually Hubby saya yang beria suruh saya pakaikan tudung ke sekolah. Katanya lebih mudah biasakan anak memakai tudung sejak kecil. Bila sudah besar suruh pakai tudung mesti liat yang amat.
Sebenarnya sekolah kemas murid-murid yang nak pakai tudung kene pakai tudung warna marine-blue. Tapi masa tu memang tak sempat cari tudung warna marine- blue. So, saya pakaian saja tudung awning yang berwarna kepada anak saya.
Everyday diffrent color tudung lah ashiqa melarang ke sekolah. Pada awalnya risau jugak cikgunya marah. So, lepas seminggu sekolah saya jumpa cikgu tadiknya and explain.  Juga tanya boleh ke terus pakai tudung awning je ke sekolah. Cikgunya kata tidak ada masalah jika pakai tudung berwarna.

Sejak itu lah ashiqa pakai tudung.

Wassalam